Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Gravity

                                                          ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Η δόκτωρ Ράιαν Στόουν και ο σχεδόν βετεράνος αστροναύτης Ματ Κοβάλσκι, βρίσκονται οι παγιδευμένοι στο διάστημα, μετά από ένα ατύχημα στον διαστημικό σταθμό προσπαθώντας να επιβιώσουν στο τρομακτικό άπειρο. Εκεί αναγκάζονται να εξερευνήσουν τους εαυτούς τους και να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλον προκειμένου να ζήσουν. 

                                                    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:4,5/5
Από πού να αρχίσεις την κριτική του Gravity! Σασπένς ως εκεί που δεν πάει, μέχρι και τρόμος σε κάποια σημεία. Καταπληκτικοί, αληθινοί χαρακτήρες με βάθος και απίστευτες ερμηνείες. Η Μπούλοκ δίνει τον καλύτερο, απροσδόκητο εαυτό της και κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Η σκηνοθεσία είναι συγκλονιστική στα τεχνικά χαρακτηριστικά της ενώ η κάμερα κυριολεκτικά σέρνει τον θεατή στο διάστημα. Τα εφέ είναι επίσης πολύ καλά, ειδικά στη 3D προβολή. 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Alfonso Cuaron
ΣΕΝΑΡΙΟ: Alfonso Cuaron, Jonas Cuaron
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: George Clooney, Sandra Bullock
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 91 λεπτά

                                                    
   

6 σχόλια:

  1. Δυστυχώς θα πρέπει να διαφωνήσω μαζί σου. To Gravity αξίζει μόνο για το 3D, Έχει γίνει πολύς ντόρος για το τίποτα.Όποιος κάτσει να το δει σε DVD είμαι σίγουρος θα έχει διαφορετική άποψη από αυτή που υπερισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι εγώ πιστεύω πως το 3D αξίζει περισσότερο και ενδεχομένως σε dvd να μην έχει τέτοιο ενδιαφέρον. Αλλά δεν παύει να έχει πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, σχετικά πρωτότυπο στόρυ(στο κομμάτι που η πρωταγωνίστρια μένει μόνη της ειδικά) και τρελή αγωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως όλες οι ταινίες επιβίωσης έτσι και αυτή βασίζετε συνήθως σε έναν ηθοποιό.Το σενάριο είναι αδύναμο και γεμάτο υπερβολές.Το μόνο διαφορετικό που έχει είναι το σκηνικό.Απέραντο διάστημα, οπότε μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως τα εφέ. Διαφορετικά το έργο το έχουμε ξαναδεί σε κάποιο ξερονήσι ή στην μέση του ωκεανού κλπ.
      Φιλικά, Νίκος

      Διαγραφή
  3. με αυτήν την λογική όλες τις ταινίες τις έχουμε ξαναδεί σε παρόμοια έργα. θεωρώ όμως ότι είναι πιο σωστό να αντιμετωπίζουμε την κάθε ταινία μεμονομένα(εκτός πια αν είναι copy paste κάποιας άλλης ή remake), δεδομένου του ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη. χωρίς την υπερβολή (σε λογικά πλαίσια πάντα), καμία ταινία τέτοιο είδους δεν θα είχε αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα είναι μια ταινία επιβίωσης με ένα σχετικά απλοϊκό σενάριο (που περνά όμως κάποια μηνύματα όπως να μην εγκαταλείπεις ποτέ τις προσπάθειές σου), σίγουρα και τα εφέ είναι πολύ ωραία. Αυτό όμως που είναι αξιοσημείωτο και κάνει την ταινία αριστούργημα είναι η προσεγμένη και άρτια σκηνοθεσία του Alfonso Cuaron. Φαίνεται ότι μελέτησε το κάθετι προσεκτικά και με τον τρόπο σκηνοθεσίας του μεταφέρει τον θεατή στο διάστημα. Εξαιρετικός είναι και ο ήχος της ταινίας, και φυσικά η ερμηνεία της Bullock.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέχασα να γράψω ότι η ταινία αξίζει καθαρό 5άρι !! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή