Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

The Hunger Games {Αγώνες Πείνας}

                                                            ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Η χώρα της Πάνεμ διαιρείται σε δώδεκα περιοχές που ζουν μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Οι περιοχές αυτές διοικούνται από την Κάπιτολ, μία περιοχή που ζει μέσα στον πλούτο και τη χλιδή, πέρνοντας τα απαραίτητα εφόδια από τις υπόλοιπες 12 περιοχές. Για να τις κρατά υποδουλωμένες και να τις αποτρέψει από την εξέγερση, η Κάπιτολ διοργανώνει κάθε χρόνο τους "Αγώνες Πείνας", ένα ριάλιτι σόου στην ουσία, όπου 24 νέοι (ένα αγόρι και ένα κορίτσι από την κάθε περιοχή) ρίχνονται σε μία αρένα για να αλληλοσκοτωθούν. Ο τελευταίος που μένει ζωντανός στέφεται νικητής, και απολαμβάνει προνόμια για όλη του τη ζωή. 
Η Κάτνις, ζει στην περιοχή 12 με την μητέρα και την μικρότερη αδερφή της. Όταν η αδερφή της κληρώνεται στους Αγώνες, η ίδια θεωρεί αυτονόητο να δηλώσει εθελόντρια για να την αντικαταστήσει. Μαζί με την Κάτνις κληρώνεται και ο Πίτα και οι δυο τους πολύ γρήγορα μπαίνουν στην αρένα και δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους. 

                                                        ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:3/5
 Στα θετικά της ταινίας η πρωτότυπη ιδέα και σενάριο, η μη εξαιρετέα ερμηνεία των Τζένιφερ Λόρενς και Στάνλει Τούτσι, η αγωνία που δημιουργείται όταν βρισκόμαστε μέσα στην αρένα.
Στα αρνητικά της πρώτα πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για την μεταφορά ενός βιβλίο στην οθόνη, οπότε εάν το έχετε διαβάσει, δύσκολα θα την απολαύσετε. Επιπλέον, παρόλο που θα μπορούσε να έχει πολλές πολιτικοκοινωνικές προεκτάσεις, εξελίσσεται σε ένα εφηβικό ρομάντζο και επικεντρώνεται ,όπως και πολλές άλλες ταινίες, στη σχέση των δύο νεαρών. 
Από την άλλη, και μόνο για τη σκηνή με το θάνατο της Ρου, αξίζει.  

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Gary Ross
ΣΕΝΑΡΙΟ: Gary Ross, Suzanne Collins
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Jennifer Lawrence, Joss Hutcherson, Stanley Tucci, Liam Hemsworth
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 142 λεπτά

                                                      
                                                 
  

2 σχόλια: