Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

300: Rise of an Empire {300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας}

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Ο Αθηναίος στρατηγός Θεμιστοκλής σκοτώνει τον Πέρση βασιλιά Δαρείο στη μάχη του Μαραθώνα. Δέκα χρόνια αργότερα οδηγεί τον ελληνικό στόλο εναντίον του περσικού ναυτικού, που βρίσκεται υπό την ηγεσία της Αρτεμισίας, στις ναυμαχίες του Αρτεμίσιου και της Σαλαμίνας.

                                                     ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:2,5/5
Το σίκουελ των "300" που περιγράφει την μάχη των Θερμοπυλών, έρχεται με σκηνοθέτη τον Noam Murro, ενώ ο Zack Snyder, σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας, συνυπογράφει το σενάριο. Η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται ταυτόχρονα με τη μάχη των Θερμοπυλών, δείχνοντας ένα άλλο μέτωπο του ελληνο-περσικού πολέμου. Να ξεκαθαρίσουμε αρχικά ότι η ταινία βασίζεται στο κόμικ του Frank Miller, "Xerxis", οπότε οι πάμπολες ιστορικές ανακρίβειες συγχωρούνται. 
Γενικά η ταινία δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Είναι σαφώς κατώτερη από την πρώτη ταινία, βασίζεται κυρίως στη δράση μέσω των μαχών και οι διάλογοι βρίσκονται εκεί για να γεμίσουν τα κενά ανάμεσα στις μάχες. Ο πρωταγωνιστής, Sullivan Stapleton, είναι χλιαρός σε αρκετές σκηνές και δεν εμπνέει ιδιαίτερα για στρατηγός. Η Eva Green, στο ρόλο της Αρτεμισίας, είναι αρκετά επιβλητική αλλά η ερμηνεία της δεν είναι τόσο καλή όσο η εμφάνιση της. Οι καλύτερες σκηνές της ταινίας είναι σίγουρα αυτές με την Lena Headey, που είναι εκθαμβωτική. Οι σκηνές των μαχών είναι αρκετά καλές, αν εξαιρέσουμε το slow motion που κουράζει τον θεατή. 
Στο σύνολο της η ταινία για το είδος της δεν απογοητεύει. Εάν σου άρεσε η πρώτη ταινία, έυκολα θα διασκεδάσεις και με αυτήν, παρόλες τις καλλιτεχνικές απογοητεύσεις.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Noam Murro
ΣΕΝΑΡΙΟ: Zack Snyder, Kurt Johnstad
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 102 λεπτά

                                           

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά το μόνο που άξιζε από την ταινία ήταν η ερωτική σκηνή, ήταν αρκετά αισθησιακή. Η υπόλοιπη ταινία για τα μπάζα απλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή