Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Maleficent

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Η νεαρή Maleficent είναι μία όμορφη, καλοσυνάτη νεράιδα, που ζει στο δάσος και το προστατεύει. Γνωρίζει τον Στέφαν, από το βασίλειο των ανθρώπων και τον ερωτεύεται. Ο Στέφαν εξαιτίας της φιλοδοξίας του δεν διστάζει να προδώσει τη Maleficent, για να γίνει βασιλιάς. Η Maleficent τότε καταργίεται την νεογέννητη κόρη του, ώστε στα δέκατα έκτα γενέθλιά της να πέσει σε ένα βαθύ ύπνο, και να μην μπορεί ξυπνήσει παρά μόνο με το φίλι της αληθινής αγάπης. Ο βασιλιάς, φοβούμενος για την ζωή της κόρης του, την παραδίδει στα χέρια τριών καλοσυνάτων νεράιδων για να την μεγαλώσουν και να την προστατεύσουν. Η Maleficent όμως, παρακολουθεί την μικρή να μεγαλώνει και τα συναισθήματα της αλλάζουν.

                                               ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:3,5/5
Η Ντίσνεϋ τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί πολύ με παραλλαγές παραμυθιών. Στην παραλλαγή του παραμυθιού της "Ωραίας Κοιμωμένης", βλέπουμε το πως η "κακιά μάγισσα" του παραμυθιού κατέληξε να καταρραστεί το παιδί του βασιλιά. Καθώς παρακολουθούμε το παραμύθι από την ανάποδη (!) βλέπουμε πως η Maleficent δεν ήταν τόσο κακιά τελικά. 
To "Maleficent" έχει ένα αξιόλογο στόρυ, εντυπωσιακά οπτικά εφέ που σε βάζουν στο κλίμα του παραμυθιού με την πρώτη, και μία καθηλωτική πρωταγωνίστρια. Πραγματικά η Jolie λάμπει στον ρόλο της Maleficent, δίνει μία από τις ερμηνείες της καρίερας της, και ολόκληρη η ταινία στηρίζεται πάνω της. Το πραγματικά απογοητευτικό ζήτημα της ταινίας, δεν είναι τα κάποια σεναριακά κενά που παραβλέπονται, αλλά το υπόλοιπο καστ. Ο Sharlto Copley είναι ατυχής επιλογή για τον ρόλο του βασιλιά Στέφαν, οι τρεις νεράιδες καταλήγουν να φαίνονται γελοίες, και η Elle Fanning, παρόλο που είναι καλή επιλογή για τον ρόλο της ωραίας κοιμωμένης, δεν εμφανίζεται στην οθόνη όσο θα θέλαμε. Αν εξαιρέσουμε τις προσδοκίες που η ταινία, κυρίως λόγω ηθοποιών δεν καταφέρνει να συναντήσει, στο σύνολο της βλέπετε ευχάριστα και είναι μία καλή επιλογή για μικρούς και μεγάλους. 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Robert Stromberg
ΣΕΝΑΡΙΟ: Linda Woolverton
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley, Sam Riley, Lesley Manville, Juno Temple, Imelda Staunton
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 97 λεπτά

TRAILER:

2 σχόλια: