Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Divergent {Η τριλογία της Απόκλισης: Οι Διαφορετικοί}

                                                                 ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Στο σύμπαν της ταινίας υπάρχουν 5 φατρίες: Η πρώτη καλλιεργεί τον Αλτρουισμό, η δεύτερη την Τόλμη και την Γενναιότητα, η τρίτη την Πολυμάθεια, η τέταρτη την Ειλικρίνεια, και η πέμπτη την Καλοσύνη και την Ευγένεια. 
Στα 16 του χρόνια, κάθε παιδί κάνει ένα τεστ "προσανατολισμού" το οποίο το κατατάσσει σε μία από τις πέντε φατρίες. Άσχετα ωστόσο από το τεστ, κάθε παιδί μπορεί να επιλέξει τη φατρία που θέλει. 
Η Τρις, έχει μεγαλώσει στην φατρία του Αλτρουισμού, και κάνοντας το τεστ μαθαίνει πως είναι "Απόκλιση", δηλαδή ταιριάζει σε περισσότερες από μία φατρίες. Έτσι πρέπει να κάνει μία επιλογή που θα καθορίσει ολόκληρο το μέλλον της, αλλά και να προστατευτεί από την κυβέρνηση που αποκλείει κάθε τι διαφορετικό.

                                                      ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:3,5/5
Άλλη μία μεταφορά εφηβικού μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας στη μεγάλη οθόνη. Το Divergent δεν το λες και εξ'ολοκλήρου πρωτότυπο, θυμίζει κάτι από "Hunger Games". Ωστόσο, η σύγκριση σταματά εκεί, αφού η ταινία έχει να μας δείξει πολλά.Η σκηνοθεσία και το σενάριο σε κρατούν σε εγρήγορση και σε γεμίζουν ένταση, και γενικά η ταινία όχι μόνο δεν απογοητεύει αλλά σε εμπνέει για τη συνέχεια (που έχει ήδη δρομολογηθεί για τον επόμενο Μάρτιο).Το καλύτερο στοιχείο της είναι η πρωταγωνίστρια, Shailene Woodley, η οποία από συμπαθητική κόρη στους "Απόγονους", γίνεται εκρηκτική έφηβη και κρατώντας τα ηνία της ταινίας από την αρχή μέχρι το τέλος, μας δίνει μία ερμηνεία που δύσκολα θα ξεχάσουμε. 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Neil Burger
ΣΕΝΑΡΙΟ: Evan Daugherty, Vanessa Taylor
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 139 λεπτά

                                                  
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου