Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

X-Men: Days of Future Past {X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος}

                                                              ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, μένεται ένας πόλεμος ανάμεσα στους μεταλλαγμένους και τους ανθρώπους, που έχει αφανίσει πολλούς και από τα δύο στρατόπεδα. Η ζυγαριά γέρνει προς τους ανθρώπους, αφού έχει εφευρεθεί μία μηχανή- ρομπότ, που προσαρμόζεται ειδικά στις δυνάμεις κάθε μεταλλαγμένου, ώστε να μπορεί να τον εξουδετερώσει. Οι X-Men πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους νεώτερους εαυτούς τους για να σταματήσουν τον πόλεμο πριν καν αρχίσει. Πώς; Ο Γούλβεριν πρέπει να ταξιδέψει στο χρόνο και να σταματήσει τη Μυστίκ, πριν σκοτώσει τον Δόκτωρ Τρασκ, εφευρέτη των ρομπότ. Το μόνο πρόβλημα είναι πως ο καθηγητής Εξάβιερ δεν τον έχει γνωρίσει ακόμη. 

                                                   ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:4,5/5
Είναι αδύνατον να δεις το X-Men: Days of Future Past, και να μην το λατρέψεις, είτε είσαι φαν του είδους, είτε όχι. Με τον Μπράιαν Σίνγκερ στη σκηνοθεσία, έπειτα από 11χρονη απουσία του, και ένα καστ που θα το ζήλευαν πολλοί σκηνοθέτες: James McAvoy, Michael Fassbender, Ian McKellen, Patrick Stewart, Hugh Jackman, Jennifer Lawrence. Όλοι οι ηθοποιοί δίνουν φοβερές ερμηνείες, με κορυφαία αυτή του James McAvoy, που κλέβει ελαφρώς την παράσταση. Ο χρόνος μεταξύ στο παρελθόν και το παρόν μοιράζεται αρκετά καλά χωρίς να μπερδεύει τον θεατή, οι σκηνές δράσεις είναι αρκετές αλλά όχι υπερβολικές, το στόρυ είναι ευφάνταστο και η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Αναμφισβήτητα είναι μία από τις ταινίες της χρονιάς.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Bryan Singer
ΣΕΝΑΡΙΟ: Simon Kinberg
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: James McAvoy, Michael Fassbender, Ian McKellen, Patrick Stewart, Hugh Jackman, Jennifer Lawrence, Peter Dinklage
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 131 λεπτά

                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου