Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Now You See Me {Η Συμμορία των Μάγων}

                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Ο Ντάνιελ, η Χένλι, ο Τζακ και ο Μέριτ είναι ταλαντούχοι μάγοι του δρόμου. Οι τέσσερις τους συγκεντρώνονται για άγνωστη αιτία και δημιουργούν ένα θεαματικό σόου, στο πρώτο σκέλος του οποίου ληστεύουν μία τράπεζα στο Παρίσι και μοιράζουν τα χρήματα στο κοινό,  χωρίς όμως να φύγουν από τη σκηνή τους στο Λας Βέγκας. Έτσι ξεκινούν τα προβλήματα τους με την αστυνομία, αφού τους κυνηγάει όχι μόνο το FBI αλλά και η Ιντερπόλ. 

                                                        ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/5
Στο πρώτο μισό-ίσως και λιγότερο- παρακολουθούμε μία ενδιαφέρουσα ταινία δράσης, με ένα θέμα χιλιοειπωμένο μεν, αλλά αστείρευτο δε. Μετά το πρώτο μισό, ωστόσο, η υπόθεση μαστίζεται από εύκολους και κοινότυπους, "αμερικάνικους" εντυπωσιασμούς. Παρόλες τις προσπάθειες του σεναριογράφου να καλύψει τα αμέτρητα κινηματογραφικά κλισέ - με κορυφαίο αυτό του ειδυλλίου των αστυνομικών-, κάτι τέτοιο φαίνεται ακατόρθωτο. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις εξαιρετικές ερμηνείες όλων των πρωταγωνιστών και τα εκπληκτικά ειδικά εφέ, που κάνουν την ταινία ευχάριστη παρόλα τα μειονεκτήματά της.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Louis Leterrier
ΣΕΝΑΡΙΟ: Ed Solomon, Boaz Yakin, Edward Ricourt
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Morgan Freeman, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Isla Fisher, Melanie Laurent, Mark Ruffalo, Michael Caine
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 115 λεπτά

                                             

2 σχόλια:

  1. Δε πάτε καλά. Μόνο και μόνο για το επικό plot twist στο τέλος παίρνει 4 τουλάχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5/5 για εμενα ειναι πολυ καλη ταινία

    ΑπάντησηΔιαγραφή