Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Noah {Νώε}



ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ο Νώε θα επιλεγεί από τον Θεό για να δημιουργήσει την Κιβωτό που θα στεγάσει όλα τα είδη των ζώων, όπως και αυτόν και την οικογένειά του κατά τη διάρκεια του κατακλυσμού. Σε αυτό το έργο του θα τον βοηθήσουν και διάφοροι πεσόντες άγγελοι, οι Φύλακες, οι οποίοι στην Γη έχουν πάρει πέτρινη μορφή. Τι γίνεται όμως όταν θα θελήσουν και άλλοι άνθρωποι να μπουν στην Κιβωτό; Τότε ίσως είναι που ο Νώε θα αρχίσει να σκέπτεται ότι μάλλον κανένας άνθρωπος δεν είναι άξιος να επιζήσει τον κατακλυσμό και να συνεχίσει το είδος - ούτε καν ο ίδιος και η οικογένειά του.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
Η βαθμολογία που αξίζει να πάρει είναι 2,5/5. Η ταινία αυτή δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με την ιστορία της Κιβωτού του Νώε. Ο Aronofsky μάλλον δε σκεφτόταν καθαρά όταν αποφάσισε να δημιουργήσει την ταινία αυτή. Λογικά, τους Φύλακες θα τους εμπνεύστηκε από τα Transformers. Επιπλέον, κάποια σημεία ξεφεύγανε τελείως της λογικής, με πολλά σεναριακά κενά. Όπως φαίνεται, ο Aronofsky αποφάσισε να σταματήσει το σερί των αριστουργημάτων που δημιουργούσε και προσπάθησε να φτιάξει ένα blockbuster με πολλά ειδικά εφέ. Ή ίσως ήθελε να φτιάξει μια δική του εκδοχή για την Κιβωτό του Νώε, κάτι που σίγουρα δεν έπρεπε να το κάνει.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Darren Aronofsky
ΣΕΝΑΡΙΟ: Darren Aronofsky, Ari Handel
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 138 λεπτά

TRAILER:

5 σχόλια:

  1. Το απόσπασμα που διηγείται την αρχή της ζωής μέχρι την εξέλιξη αρκεί για να σώσει το έργο!!!!! Εκεί είναι όλη η αλήθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε το απόσπασμα καλό ήταν, δε διαφωνώ, αλλά όλα τα άλλα δεν άξιζαν καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή