Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Snowpiercer



ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Οι τελευταίοι επιζώντες του παγωμένου πλανήτη μας ζουν μέσα σε ένα τρένο, ονόματι Snowpiercer, το οποίο κάνει το γύρο της γης χωρίς ποτέ να σταματάει. Στα τελευταία βαγόνια ζουν οι φτωχοί επιβάτες, οι οποίοι δεν είχαν πληρώσει για να ανέβουν στο τρένο, ενώ καθώς προχωράς προς τα μπροστινά βαγόνια και ανεβαίνει η τιμή του εισιτηρίου, τόσο ανεβαίνει και η ποιότητα ζωής. Εν έτει 2031, 17 χρόνια μετά από όταν πάγωσε η γη, οι κάτοικοι του τελευταίου βαγονιού ετοιμάζονται για μία ακόμα εξέγερση, αποφασισμένοι να καταστρέψουν την "ισορροπία" του τρένου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
Η βαθμολογία που αξίζει να πάρει είναι 4,5/5. Βασισμένη στο κόμικ Le Transperceneige, η ταινία αυτή είναι μία ακόμα εκπληκτική προσπάθεια από το σκηνοθέτη διαφόρων επιτυχιών, ονόματι Joon-ho Bong. Εκπληκτικές ερμηνείες από τον Chris Evans, την εντελώς αγνώριστη Tilda Swinton και πολλών άλλων γνωστών ηθοποιών. Μία ταινία με πολλά νοήματα, που μας μαθαίνει πολλά για την ισορροπία του κόσμου. Θα μπορούσα να τη βαθμολογούσα και με 5 αστέρια, αλλά περίμενα ίσως και κάτι περισσότερο στο τέλος.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Joon-ho Bong
ΣΕΝΑΡΙΟ: Joon-ho Bong, Kelly Masterson, Jacques Lob, Benjamin Legrand, Jean-Marc Rochette
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Chris Evans, Tilda Swinton, Jamie Bell
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 126 λεπτά

TRAILER:

5 σχόλια:

  1. Κάβλαρος ο Κρις Έβανς. Του καθόμουν άνετα και πολλές φορές μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη ελεος πια με την καθε λυσαρα που αφηνει ενα ανωνυμο σχολιο οτι θελει να φαει το παπαρι του καθε ομορφου πρωταγωνιστη. Πρωτον ο Evans ουτε που θα γυρνουσε να κοιταξει την καθε πικραμενη και δευτερον δεν το σεξ (και μαλιστα το ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ σεξ) το παν σε αυτη την ματαιη ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙς ΠΑΛΙΟΚΑΡΙΟΛΑ ΑΡΕΤΗ ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΤΗ ΧΑΡΗ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙς ΤΟΣΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ. ΠΑΥΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΥΠΙΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mono me ta xaza sxolia sas katastrepsate mia poly kali tainia kai kritiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ καλη ταινια,ωραιο το σεναριο μεχρι ενα σημειο κατα την γνωμη μου...στο τελος δλδ με αφησε με ενα ερωτηματικό..οχι οτι δεν την καταλαβα..απλα δεν ξερω εαν με καλυψε η τροπη των πραγματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή